top of page

STATIONIN TARINA

JUMALA VOI KÄÄNTÄÄ MURHEEN VOITOKSI

Jokela on Tuusulan pohjoisin taajama, jossa asuu noin 6300 ihmistä. Marraskuun 7. päivä vuonna 2007 pysäytti koko Suomen, mutta erityisesti Jokelan. Yhdeksän ihmisen elämä päättyi Suomen ensimmäisen koulusurman vuoksi.


Tragedia vahvisti Jokelassa asuvien uskovien keskuudessa halua tehdä jotain hengellistä työtä, ja nimenomaan nuorten hyväksi. Loppuvuonna 2007 päätettiin perustaa yhteiskristillinen Station-nuorisokahvila, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2008 Asemapäällikön talossa juna-aseman läheisyydessä. Toiminnan mahdollistamisessa oli mukana Tuusulan evlut. seurakunta, Järvenpään, Tuusulan ja Hyvinkään helluntaiseurakunnat sekä Järvenpään vapaaseurakunta Arkki, joista kahdella ensin mainitulla oli merkittävä taloudellinen rooli työn mahdollistajana vuosien ajan.

Tarina_1.JPG

Jokelan nuoret löysivät kahvilan pian omakseen, ja kodinomaisessa kahvilailmapiirissä saimme palvella ja kohdata kymmeniä nuoria viikoittain. Station oli paikka, jonne nuoret tulivat tiistai-iltaisin viettämään aikaa ja nauttimaan pientä iltapalaa. Samalla heillä oli myös mahdollisuus kohdata luotettavia ja turvallisia aikuisia ja kertoa huolistaan.

Kahvilatoimintaa pyöritettiin välillä hyvin pienillä resursseilla, ja koko toiminnan jatkuminen oli muutaman kerran katkolla. Jumala kuitenkin ihmeellisellä tavalla johdatti aina tarvittavat henkilö-, raha- ja tilaresurssit, niin että kahvila sai jatkua vuodesta toiseen.

Tarina_2.2.JPG

Alkuvuosien aikana järjestimme monenlaisia tapahtumia, veimme nuoria leireille ja tapahtumiin. Muutamia nuoria löysi elämäänsä uskon, mutta Jokelassa ei ollut heille sopivaa paikkaa, seurakuntakotia, jossa usko olisi voinut kasvaa. Myöskään yrityksemme viedä nuoria naapurikaupunkien nuorteniltoihin ei tuottanut toivottua lopputulosta, koska meidän kahvilassamme nuorten kokema kulttuuri oli merkittävästi erilainen kuin perinteisessä seurakunnassa.

Nuorisokahvilan tilat ovat olleet isossa roolissa toiminnan kannalta. Kolmen ja puolen vuoden jälkeen jouduimme lähtemään Asemapäällikön talosta, koska se oli myyty asuinkäyttöön. Jumala kuitenkin piti työstänsä huolta ja järjesti kahvilaksi sopivan tilan läheisestä liiketilasta, jossa oli hetkeä aikaisemmin toiminut parturi-kampaamo.

Kahvilan lähestyessä 7 vuoden ikää, alkoi liiketila käydä pieneksi ja uusi, isompi liiketila oli tarjolla ihan Jokelan keskustasta. Samalla heräsi ajatus seurakunnan perustamisesta Jokelaan, mistä oli jo aika ajoin ollut puhetta aikaisemminkin.

Tarina_2.1.JPG

Nyt aika oli kuitenkin valmis siihen, että kokoonnuimme viiden pariskunnan kesken keskustelemaan seurakunnan perustamisesta, ja lyhyen rukousjakson jälkeen koettiin seurakunta tarpeelliseksi. Seurakunnan, jonka nimeksi tuli luonnollisesti alussa Station Jokela, aloitti toimintansa maaliskuussa 2015. Myöhemmin, kun seurakunta liittyi helluntaikirkkoon, vaihtui myös virallinen nimi Station-seurakunnaksi.

DSC_0462-8.jpg

Station-seurakunnan syntymisen myötä aloitimme Jumalanpalvelukset, Station Sunnuntait, jotka kokoavat paitsi alueen uskovia, ovat tuoneet kodin monille, joilla ei ole ollut seurakuntayhteyttä.

 

Nuorisokahvilat, jotka muodostavat tärkeän osan seurakunnan dna:sta, jatkuvat edelleen tiistaisi-iltaisin. Kahvilailloissa käy 40–60 nuorta joka viikko.

DSC_0943-12.jpg
Tarina_4.jpg

Muskaritoiminnan kautta kymmenet vanhemmat alle kouluikäisine lapsineen saavat olla hengellisessä vaikutuspiirissä. Seurakunnan toiminta on kasvanut monilla viikottaisilla ja kuukausittaisilla työmuodoilla. Haluamme määrätietoisesti ohjata ihmisiä pienryhmiin, joissa jokaisella on hyvät edellytykset tulla kohdatuksi ja kasvaa uskossaan.

Periaatteisiimme kuuluu, että jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Meille on Stationilla muodostunut jo nuorisokahvilan alkuajoilta asti kulttuuri, jossa ihmisiä tervehditään halauksella. Näin haluamme konkreettisella tavalla osoittaa rakkautta ihmisiä kohtaan. Uskomme, että Jumalan työ Jokelassa vasta alussa, ja Hänellä on suuria asioita Jokelalle, lähialueille ja koko Suomelle. Hengellinen herätys on jo ihan nurkan takana.

DSC_0925.JPG
bottom of page