top of page

UUSI USKOSSA

Olet vastaanottanut lähiaikoina Jeesuksen Kristuksen sydämeesi Pelastajanasi ja Vapahtajanasi, ja rukoilit pelastusrukouksen, jossa pyysit syntejäsi anteeksi ja että Jeesus tulisi sydämeesi asumaan. Hän on kuullut sinun rukouksesi.

 

Olet nyt Jumalan lapsi. Olet myös uusi luomus, ja vanha on mennyt. Sinut on siirretty pimeyden vallasta Jeesuksen valtakuntaan. Jeesus on voittanut synnin ja kuoleman vallan. Tässä ensiaskeleita, joita seuraamalla uskosi voi kasvaa ja voit löytää lähemmän yhteyden Jumalaan.

DSC_4410-9.jpg
RUKOUS

Rukous on ihmisen tapa olla ja elää Jumalan kasvojen edessä. Se on yhtä luonnollinen ja välttämätön hengelliselle elämälle kuin hengitys ruumiille. Rukouksessa ei ole kaavoja, voit rukoilla omilla sanoillasi ihan missä ja milloin vain. Jumala kuulee myös sanomattomat huokaukset. Rukoukseen kannattaa varata aikaa joka päivä ja tehdä siitä säännöllistä. Jumala haluaa olla mukana kaikessa elämässäsi. Hän haluaa myös puhua sinulle.

RAAMATUN LUKEMINEN

Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmisille. Jumala puhuu meille Raamatun kautta. Lue Raamattua, niin voit tutustua Jumalaan ja hänen tahtoonsa. Uudessa testamentissa kerrotaan Jeesuksen elämästä. On suositeltavaa aloittaa Raamatun luku juuri Uudesta testamentista.

Bible_edited.jpg
DSC_0390_1_3 (1).JPG
SEURAKUNTA

Hakeudu johonkin paikallisseurakuntaan. Seurakunnassa saat opetusta, rohkaisua ja puolestasi voidaan rukoilla. On tärkeää, ettet varsinkaan alkuvaiheessa jää yksin, vaan ympärilläsi on muita uskovia, jotka voivat rohkaista ja auttaa sinua.

Seurakuntayhteys on Jumalan suunnitelma sinua varten, koti, jossa voit turvallisesti kasvaa uskossa. Seurakunnan pienryhmissä voit myös kertoa haastavat tilanteesi ja kysyä monimutkaisimmat kysymyksesi.

KASTE

Kaste julistaa uskoa ja osallisuutta Kristuksen kuolemaan vanhan elämän hautaamisena ja askeleena uuteen elämään. Kaste merkitsee syntisen elämäntavan taakse jättämistä ja uutta elämää Jeesuksen kanssa.

DSC_0678.JPG
DSC_0161.jpg
PYHÄ HENKI

Pelastuksen vastaanottaessaan ihminen uudestisyntyy, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan ja ihmisestä tulee Pyhän Hengen temppeli. Pyhä Henki on yksi kolmiyhteisen Jumalan persoona, jonka vaikutus on ihmisen pelastumisen ja uskonelämän kannalta välttämätöntä. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

USKOSTA KERTOMINEN

Uskosi kasvaa myös, kun kerrot uskostasi muille. Voit kertoa uskostasi ensin jollekin toiselle uskovalle ja tämän jälkeen joillekin läheisille ihmisille. Kun uskosi ja rohkeutesi kasvaa voit kertoa uskosta myös muille ja voit tehdä sen luonnollisesti ja sinulle sopivalla tavalla. Yhtä tärkeää kuin ottaa Jeesus elämäänsä on vahvistaa omaa uskoaan, niin että se kestää koko elämän ajan.

photo-1491438590914-bc09fcaaf77a.jpeg
bottom of page